0
Postet på
Dec 7, 2023

Bruk av mikrosement på gulvvarme - vanlige problemer og løsninger

Bruk av mikrosement på gulvvarme - vanlige problemer og løsninger

Building the right tech stack is key

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vel ut congue varius congue aliquet leo. Netus neque nibh semper in diam viverra nibh aliquam elit. Amet orci et dolor, faucibus a leo malesuada ullamcorper. Amet pellentesque velit felis mollis turpis pellentesque donec. Cursus consectetur mattis molestie nibh no.

How to choose the right tech stack for your company?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.

 • Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
 • Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
 • Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

What to consider when choosing the right tech stack?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuere vel et tellus vestibulum tortor. Facilisis sit ac hac arcu. Lectus integer egestas eget mauris ultrices. Lacus, luctus fringilla massa faucibus amet pretium est rutrum. Phasellus nisl porta aliquam vel. Ac donec.

 • Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
 • Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
 • Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom
What are the most relevant factors to consider?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuer.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim. Amet quis dignissim eu pulvinar nunc, risus tincidunt nulla mi. Pharetra odio.”
What tech stack do we use at Technology?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.

 1. Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
 2. Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
 3. Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom

Vårt tekniske team har i mange år gitt råd og avklart tvil hos fagfolk angående bruken av mikrosement. Mange har spørsmål eller bekymringer knyttet til bruken, holdbarheten og sikkerheten til mikrosement; Sprekker det? Er det helsevennlig? Kan det legges over gulvvarme?  

I denne artikkelen besvarer vi alle disse spørsmålene, samt fordeler ved å legge mikrosement Basebeton® over gulvvarme.  

Sprekker mikrosement?  

Et av de mest stilte spørsmålene er om mikrosement kan sprekke over tid. Som med alle andre produkter på markedet, kan kvaliteten på mikrosement variere. Noen typer har bedre egenskaper enn andre, og det kan være stor forskjell i prisen. Det er derfor viktig å velge pålitelige og testede produkter som har vært lenge på markedet og er anbefalt av profesjonelle fagfolk.  

I tillegg er det viktig at underlaget er stabilt og solid når mikrosement skal påføres. Sjekk for eventuelle strukturelle problemer og sørg for at det ikke er dårlig maling eller fliser som kan påvirke resultatet.  

Basebeton® mikrosement består av en spesiell blanding av polymerer, noe som gjør det til et svært fleksibelt og motstandsdyktig produkt. Den vil altså ikke sprekke, noe som gjør den ideell for bruk på gulvvarme, i badstuer, på møbler og peiser.  

Sprekker mikrosement Sprekker på mikrosement

Tilfeller der mikrosement har falmet/sprukket på gulvet 

Mikrosement Basebeton® over gulvvarme  

Basebeton® har høy kjemisk og mekanisk motstand, noe som gjør det til et av de mest egnede materialene for installasjon over gulvvarme. Grunnet solid motstandsdyktighet og holdbarhet, vil ikke mikrosement sprekke, smuldre opp eller deformeres som følge av naturlige bevegelser i underlaget.  

Kontinuerlig belegg

En av de unike egenskapene til mikrosement er at det skaper glatte overflater som er fri for fuger, skjøter og sprekker. Når det brukes på gulvvarme, vil du få et elegant og kontinuerlig gulv uten synlige skjæringer.  

Varmeledningsevne  

Basebeton® har en utmerket varmeledningsevne takket være sin høye varmebestandighet. Dette betyr at materiale tåler temperaturforandringer, slitasje og UV-stråling. Mikrosement er også et ikke-brennbart materiale og har en A1-klassifisering som sikrer høy brannmotstand (reaksjon på brannprøving EN 13501-1). Denne klassifiseringen betyr at materialet ikke bidrar til brannutvikling og reagerer ikke på de termiske effektene fra en brann (temperatur på 800 °C). Med andre ord, vil ikke mikrosement ta fyr selv under de mest ekstreme forholdene. Dette gjør det til et trygt og pålitelig valg for installasjon over gulvvarme. 

 

Praktiske fordeler med betonggulv  

Et betonggulv har ikke bare et unikt og moderne utseende, men gir også en rekke praktiske fordeler.  

Økt romfølelse 

Den sømløse overflaten gir en følelse av at rommet er større, da det ikke er synlige skjøter eller sprekker som kan bryte opp gulvflaten og skape visuell uro.  

Enkel rengjøring og vedlikehold 

Betonggulv Basebeton® er også svært enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Siden overflaten er fri for skjøter og sprekker, kan du enkelt vaske bort støv og smuss. Dette gjør det mulig å opprettholde en nesten steril overflate, noe som er både helse- og allergivennlig.  

Motstandsdyktig og holdbart  

Betonggulv Basebeton® er ekstremt slitesterkt og nesten umulig å ødelegge, da det ikke absorberer skitt, slites ut eller sprekker. Du trenger ikke å bekymre deg for at et tungt objekt som faller ned vil lage hull i gulvet. Selv skarpe stiletthæler vil ikke etterlate noen merker, og betonggulvet er motstandsdyktig mot flekker fra for eksempel rødvin, voks, lim eller kokende vann.  

Basebeton® er helt motstandsdyktig mot fuktighet, noe som gjør det til et ideelt alternativ til dusjfliser. Her kan du lese mer om viktigheten av sertifisert mikrosement i våtrom.

Mikrosement på bad

 

Velg høykvalitets mikrosement  

Selv om mikrosement er svært motstandsdyktig mot varme og sprekker, er det viktig å være oppmerksom på kvaliteten. Jo høyere kvalitet, desto mer motstandsdyktig vil det være mot varme. Da er det også mindre sannsynlig at det oppstår problemer med mikrosement når det brukes over gulvvarme.  

Hvis det skulle oppstå problemer med mikrosement som følge av sprekker, delaminering, smuldring eller avskalling kan årsakene skyldes:  

 • Bruk av lavkvalitets produkter  
 • Feil systeminstallasjon  
 • Ustabilt underlag for mikrosement 
 • Upassende valg av materialer 
 • Dårlig påføring  
 • Manglene overholdelse av oppvarmingsprotokollen 

Basebeton® er stolte av å være ledende innen produksjon av mikrosement i Europa. Våre produkter har konkurransedyktige tekniske parametere, noe som gjør dem ideelle for bruk over gulvvarme. Når mikrosement påføres riktig av profesjonelle fagfolk, vil det ikke sprekke. Dette er et viktig aspekt som må tas i betraktning, da ikke alle typer mikrosement er i stand til å motstå varmen som utstråles av gulvvarme. 

Vi er Emicode EC1-sertifisert.

Har du spørsmål om installering av mikrosement basebeton® over gulvvarme eller ønsker å få mer informasjon om hvilken type mikrosement som passer best for ditt prosjekt? Vi står alltid klare til å hjelpe. Kontakt oss for en hyggelig samtale eller få et pristilbud på installering av mikrosement. 

 

 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert med de siste nyhetene, tillbudene, og prosjektene fra basebeton.no! Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive oppdateringer rett i innboksen din.

Thanks for joining our newsletter!
>