0

GJØR DET SELV

Vi veileder deg i "gjør-det-selv" prosjekter!DIY!Her finner du inspirasjon og forslag til spennende prosjekter du kan realisere med BaseBeton

Gjør det selv

Et perfekt resultat i 5 trinn!

Trinn 1

Før behandlingen begynner skal overflaten være helt jevn og glatt – fliser eller andre ujevne overflater skal glattes opp og pusses – og overflaten skal være ren og fri for støv.  Overflaten må være ensfarget – det vil si at hele overflaten må bestå av for eksempel hvit. Etter dette forbehandles overflaten med primer. Grunn overflaten med Basebeton MCG Primeren. Har du et sugende underlag? Isåfall fortynn deretter MCG primeren 1:1 med vann.

Trinn 2

Når MCG primeren er tørr, røres og påføres BASA i et jevnt lag med en bredsparkel. Det er viktig at BASA/ SENSE røres godt før bruk, da det kan være deler av ublandet pigment. For å oppnå et godt sluttresultat er det viktig at BASA fordeles likt og jevnt. Påfør BASA så jevnt som mulig med en Bredsparkel i rustfritt stål. La laget tørke til det er tørt å ta på.
Påføringen av BASA er grunnleggende for resultatet. Det er BASA som gir mønster og andre effekter man ønsker, så følg ideen hele veien.

Trinn 3

Når det første laget føles tørt å ta på, slip overflaten med f.eks. en eksentersliper. Bruk sandpapir med korn 40-80. Deretter kan SENSE røres godt og påføres. Påfør kun et tynt lag SENSE direkte på toppen av BASA. La det tørke godt.
OBS! Bruken av Sense skal tilsvare 300 gram per kvadratmeter.

Trinn 4

Når alt har tørket (neste dag, ca 20 timer) skal overflate slipes med en eksentersliper. Bruk sandpapir med kornstørrelse 100-120. Slipegraden har direkte innvirkning på sluttresultatet. Når du er ferdig, fjern alt støv fra overflaten.

Trinn 5

For å sikre en ekstra vann- og smussavvisende overflate, avslutt med å påføre et lag med Basebeton MASTER PROTECT 2K PU Basic-Lakk. Den består av to komponenter som blandes før den påføres ved bruk av en nylonrulle.

basebeton

Slik gjør du det

Før behandlingen:

 • Sørg for en glatt, ren og støvfri overflate.
 • Overflaten må være ensfarget, for eksempel hvit.

DAG 1:

 • Påfør BaseBeton MCG Primer med en malerull (ca. 50-100 gram/m2).
 • Tørketid er ca. 1 time.
 • Basebeton sett består av to lag: BASA og SENSE.
 • Bland BASA og SENSE godt før bruk (bruk røremaskin for maling, lakk, grunning).
 • Påfør begge lagene med sparkelspade/bredsparkel.

 • Start med BASA (forbruk: 700 g per kvm).
 • Når det første laget føles tørt, slipp overflaten med sandpapir (kornstørrelse 40 eller 80).
 • Bland og påfør SENSE med samme verktøy som til BASA.
 • Påfør et tynt lag SENSE direkte på toppen av BASA (forbruk: 300 g per kvm).

DAG 2:

 • Etter ca. 20 timer, slipp overflaten med sandpapir (kornstørrelse 100 eller 120).
 • Fjern støvet fra overflaten.
 • Påfør lakk med en mikrofiberrulle i tynne lag (1 lag for vegger, 2 lag for gulv).
 • Gulvet er klart for andre lag etter ca. 1 time (forbruk: 1 lag - 50 ml per kvm).

Med disse trinnene vil du oppnå et flott resultat med BaseBeton!

basebeton

Tips for gjør-det-selv Basebeton prosjekter:

01.

Planlegg og forbered:

Før du starter ditt Basebeton-prosjekt, sørg for å planlegge designet og samle alle nødvendige materialer. Forbered overflaten ved å sørge for at den er ren, jevn og fri for støv.

02.

Blanding av Basebeton:

Følg instruksjonene som er gitt og bruk et egnet blandeverktøy, for eksempel en malingsmikser eller drill med en blandingsdeler, for å sikre en grundig og jevn blanding av Basebeton-komponentene.

03.

Påføringsteknikker:

Når du påfører Basebeton, bruk en sparkel eller spatel for å jevnt fordele blandingen over overflaten. Pass på å oppnå jevn tykkelse og en glatt finish. Husk å påføre i et tynt lag for å sikre beste resultat.

04.

Tidtaking og tørking:

Vær oppmerksom på anbefalte tørketider mellom lagene og før påføring av ytterligere belegg eller finish. Gi tilstrekkelig tid for hvert lag å tørke helt før du fortsetter med neste trinn.

05.

Overflatebehandling:

For å oppnå en polert og jevn overflate, bruk sandpapir med riktig kornstørrelse (anbefalt av produsenten) for å slipe og jevne ut eventuelle ujevnheter mellom lagene. Husk å ikke bruke Basebeton til å reparere større sprekker eller hull, disse bør repareres før du starter arbeidet.

06.

Vedlikehold og omsorg:

Basebeton-overflater er relativt enkle å vedlikeholde. Regelmessig rengjøring med milde, ikke-slipende rengjøringsmidler og unngåelse av sterke kjemikalier vil bidra til å bevare skjønnheten og integriteten til overflaten.

Besøk kontoret vårt

Besøk vår showroom

Besøk vårt showroom for å utforske vårt brede produktsortiment. Få profesjonell veiledning, kjenn på ulike overflater og se vårt mangfold av farger. Vårt showroom er tilrettelagt for at du skal finne det perfekte produktet for ditt prosjekt. Prøv produktene gratis og få tips til riktig påføring. For best oppfølging, anbefaler vi at du bestiller en avtale slik at vi kan gi deg skreddersydd rådgivning.

Follow us

Follow  our work on Instagram

Arcu nisi vitae sociis pulvinar habitant arcu montes in aliquam, aliquam, tellus, sodales arcu at pretium lorem venenatis sed duis est amet ac iaculis sed euismod.

Follow Us On Instagram - Carpenters X Webflow Template Follow Us On Instagram - Carpenters X Webflow Template Follow Us On Instagram - Carpenters X Webflow Template Follow Us On Instagram - Carpenters X Webflow Template Follow Us On Instagram - Carpenters X Webflow Template
få et tilbud

Basebeton mikrosement - Kvalitetsløsninger for ditt prosjekt

>