0
Postet på
Nov 13, 2023

Vedlikehold og beskyttelse av mikrosement

Vedlikehold og beskyttelse av mikrosement

Building the right tech stack is key

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vel ut congue varius congue aliquet leo. Netus neque nibh semper in diam viverra nibh aliquam elit. Amet orci et dolor, faucibus a leo malesuada ullamcorper. Amet pellentesque velit felis mollis turpis pellentesque donec. Cursus consectetur mattis molestie nibh no.

How to choose the right tech stack for your company?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.

  • Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
  • Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
  • Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

What to consider when choosing the right tech stack?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuere vel et tellus vestibulum tortor. Facilisis sit ac hac arcu. Lectus integer egestas eget mauris ultrices. Lacus, luctus fringilla massa faucibus amet pretium est rutrum. Phasellus nisl porta aliquam vel. Ac donec.

  • Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
  • Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
  • Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom
What are the most relevant factors to consider?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi amet, lorem tristique feugiat ac lorem maecenas. At integer mauris, nunc tortor feugiat. Velit id non ipsum posuer.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim. Amet quis dignissim eu pulvinar nunc, risus tincidunt nulla mi. Pharetra odio.”
What tech stack do we use at Technology?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tristique risus nec feugiat in fermentum posuere urna nec.

  1. Pharetra vel turpis nunc eget lorem dolor. Iaculis eu non diam phasellus vestibulum lorem sed.
  2. Viverra mauris in aliquam sem fringilla. Aliquam etiam erat velit scelerisque
  3. Tortor id aliquet lectus proin nibh nisl condimentum. Congue quisque egestas diam in arculom

Mikrosement er det perfekte valget dersom du ønsker et moderne og stilfullt design på gulv, vegger eller andre overflater. Det er imidlertid viktig med riktig vedlikehold og beskyttelse for å sikre at mikrosementens estetikk og funksjonalitet varer i lang tid. Vi anbefaler at du følger våre vedlikeholds- og beskyttelsestiltak av Basebeton mikrosement for best mulig resultat.

I løpet av den første måneden, og spesielt den første uken, bør du være ekstra forsiktig med mikrosementen. Det er mulig å trå forsiktig på overflaten dagen etter påføring, men full herding vil først skje etter 28 dager. Det er derfor størst risiko for skade de første ukene etter påføring.

Det anbefales å trå så lite som mulig på overflaten de to første dagene etter påføring. Unngå å vaske eller rengjøre overflaten med produkter, og prøv å unngå søling av væske på overflaten de første fem dagene. Hvis det søles væske på gulvet, bør dette tørkes umiddelbart ettersom at porøsiteten enda ikke er helt lukket.

Unngå å flytte tunge møbler eller gjenstander på gulvet. Det anbefales å vente 4-7 dager før du plasserer tunge møbler på overflaten. Hvis det skal utføres ytterligere arbeid i rom med mikrosement, er det lurt å beskytte overflaten med papp eller lignende materiale.

Støvsuging feiing av gulv før vask

For å sikre en grundig våtrengjøring av mikrosementgulvet, er det viktig å starte med riktig forberedelse av underlaget. Dette innebærer støvsuging eller feiing for å fjerne sand, støv og annet smuss. Når overflaten er forberedt, kan du enkelt moppe gulvet med rent vann og såpe med nøytral pH

Unngå sterke rengjøringsmidler og vaskemidler

Mikrosement er følsomt for kjemikalier, og det er derfor viktig å unngå sterke rengjøringsmidler og vaskemidler. Sterke kjemikalier kan skade overflaten og påvirke tetningen. For daglig rengjøring anbefales det å bruke milde rengjøringsmidler med nøytral pH, for eksempel vedlikeholdssett til mikrosement Basebeton. Disse vil hjelpe deg med å fjerne smuss og flekker uten å skade mikrosementen.

Vedlikeholdssett til mikrosement basebeton

La mikrosementen tørke og puste

For å holde mikrosement i god stand er det viktig at lakkoverflaten får puste og tørke riktig. Unngå å dekke vått mikrosement med våte håndklær, tepper, inngangsmatter, potter, såpeflasker og lignende gjenstander, da dette kan medføre misfarging og skader på mikrosementen som følge av at fukt har brutt laget med lakken. Dette kan igjen føre til enda større skader over tid. La mikrosementen tørke fritt, slik at den bevarer sin estetikk og funksjonalitet.

Unngå kontakt med gummi

Kontakt mellom gummi og SA Master PU-topplaget bør unngås så mye som mulig. Ved langvarig kontakt mellom disse kan det oppstå en permanent, mørk misfarging på grunn av migrasjon (for eksempel gummiring under en søppelbøtte, gummirengjøringsmatter, spisebrikker osv.). Gummiknotter under møbler kan også forårsake striper på grunn av friksjon.

Bruk god solbeskyttelse

Alle gulvbelegg vil misfarges under påvirkning av sollys. Selv om gulvet er UV-bestandig, vil det også misfarges litt over tid (dette gjelder også for tre, vinyl og tepper). Dette skyldes ultrafiolett stråling i sollyset. God solbeskyttelse er viktig for å forhindre misfarging av gulvet.

Beskytt overflaten mot mekanisk skade

Mikrosement er ikke bare egnet for bruk i boliger, men har også høy motstandsdyktighet mot mekanisk påvirkning. Det er også derfor vanlig å benytte det i offentlige områder. Selv om mikrosement er motstandsdyktig, er det fortsatt muligheter for at det oppstår skader på gulvet.

Du bør derfor være forsiktig med å flytte skape og tunge gjenstander over gulvet. Unngå å dra eller slepe/skyve ting på mikrosementen, da dette utgjør en fare for skader på lakken og mikrosementlaget. Vi anbefaler å bruke filt- eller møbelknotter på bordben, stoler og annet møblement for å forhindre riper eller skader på overflaten. Dette vil forlenge overflatens utseende og levetid.

Håndtering av skader og riper

I noen tilfeller kan det oppstå skader på mikrosementflaten, som følge av at tunge, harde eller skarpe gjenstander faller på mikrosementen og skader lakken. Dette kan repareres ved å påføre et nytt lag med lakk på det berørte området. Det er viktig å håndtere slike reparasjoner så fort som mulig, for å unngå større skader som kan forekomme over tid.

Microcement bathroom

Kontakt oss

Vi bruker profesjonelle STONE AGE rengjøringsmidler som renser og beskytter mikrosementen. Vi har også et produkt for mikrosementpleie, SA PU PROTECT MAT. Denne anbefaler vi å bruke på Basebeton fire ganger i året, da det beskytter mikrosementbelegget og forlenger levetiden på utseendet.

Merk: For å unngå skade må overflaten ikke dekkes med tape etter forsegling, selv om overflaten allerede er i bruk.

Kontakt oss for et tilbud på mikrosementrengjøring eller andre henvendelser.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert med de siste nyhetene, tillbudene, og prosjektene fra basebeton.no! Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive oppdateringer rett i innboksen din.

Thanks for joining our newsletter!
>